ההצלחה של האיידולים הסינים בקוריאה
- israelxkorea
- Sep 18, 2024
- 2 min read
Updated: Sep 19, 2024

זה לא חדש שכבר שנים האיידולים הסינים נמצאים בתעשייה, בלהקות האהובות על כולם,
אבל למה בעצם, מרגע התפרקות הלהקה/ יציאתה להפסקה/ או סיום החוזה שלהם, הם אורזים את המזוודות וחוזרים בחזרה לסין, להמשיך את הקריירה שלהם באופן כמעט אקסקלוסיבי משם?
למרות אהבת הקהל, לאומנים זרים קשה לשרוד בתעשייה הקוריאנית, ויחד עם נושא הויזה ומציאת חברה שתחתים אותם בהתאם לשאיפות המקצועיות שלהם, הישארות למגורים ועבודה בקוריאה הופכים לכמעט בלתי אפשריים.

לעומת זאת, לאחר חזרתם לקריירה כאמנים בסין, הקהל שתמך בהם נוטה לקבל אותם בזרועות פתוחות, והם מוצאים את עצמם נחשקים לתפקידים ועבודות בתעשייה.
דוגמא טובה לכך למשל, היא ויקטוריה סונג, לשעבר חברת להקת f(x), שלאחר שחזרה לסין הפכה לשחקנית מובילה ומוערכת מאוד בתעשייה הסינית, עם רזומה מרשים של 34 תפקידי משחק, 9 פרסים על תפקידייה ו4 מועמדויות.
שמות גדולים נוספים ומוכרים שהעבירו את עיקר העבודה שלהם מקוריאה לסין (ולמדינות נוספות בהם הם מופיעים) הם ג׳קסון וונג, חבר להקת GOT7, וליי צאנג, חבר להקת EXO.
שניהם המשיכו את העבודה שלהם בתור זמרים בתעשייה, תוך עבודות על אלבומים שכוונו בעיקר למערב, והפקות רבות בסין. שניהם גם השתתפו בתוכניות ריאליטי מגוונות, ונחשבים לסלבריטיז מובילים בסין.

בשנת 2015 ליי הקים סוכנות אישית יחד עם חברת SM כדי לקדם את פעילותיו בסין, והוא היה לאמן הסולו הסיני הראשון שהגיע ל25 הראשונים בBillboard 200, והוא גם אמן הסולו הסיני הראשון שהגיע לטופ 5 ברשימה של הiTunes העולמי.
מאז שהחל לעבוד כאמן סולו, ליי שיחרר מעל ל100 שירים, והשתתף בתוכניות ריאליטי רבות, בתפקידי מפתח.
בשנת 2022 הוא סיים באופן סופי את החוזה שלו עם חברת SM, ובכך סיים את החוזים שלו בקוריאה.
הוא פרץ דרך עבור המון זמרים סינים שראו כי הם יכולים לקיים קריירה בקוריאה, במקביל לקריירה בסין, ולהצליח גם בהמשך דרכם.
ג׳קסון וונג הוא דוגמה נוספת לזמר שלא ויתר על הקריירה שלו בקוריאה, אבל גם בחר לשווק את עצמו בסין.
מאז שנת 2017, ממשלת סין קבעה כי אמנים קוריאנים לא יוכלו לשווק את פעילויותיהם על אדמות סין,
מה שגרם למצב בו חברות רבות מבטלות סופית פעילויות שקשורות בקהל הסיני שלהם, כולל הופעות וכיוצא בזה. היחידים שיכלו לקדם פרויקטים בסין היו הממברים הסינים של הלהקות, ובכך הם יצרו להם קשר מיוחד עם הקהל הסיני, וזכו במקביל לקדם את עצמם ומעמדם כסלבריטיז בתעשייה המקומית.

כבר בשנת 2015 ג׳קסון נשלח לסין להשתתף בתוכניות ריאליטי כדי לקדם את GOT7 לקהל הסיני, והקריירה שלו בסין נסקה. מאותו הרגע, ג׳קסון המשיך לקדם ולהשתתף בתוכניות ריאליטי מגוונות בסין, לקדם תיירות סינית, הפך לפרזנטור של חברות רבות ובמקביל לעבוד על פרוייקטי סולו ועל קאמבקים עם שאר חברי הלהקה שלו.
שלושתם הם דוגמה מעולה לתושייה ועבודה קשה של אומנים שלא זכו ליחס פשוט בתחילת דרכם בתעשייה.
אלו אמנים שסללו, וסוללים את הדרך לאמנים סינים נוספים שיכולים להתחיל לחשוב על היום שאחרי הקריירה שלהם ובתעשיית המוזיקה, הן בקוריאה, הן בסין, והן במערב.
Comments